bandet Tummel håller i ett musikläger i december i år. Foto: Pressbild

Klezmermusik och balkanpop till Tygegården

Det första musiklägret hölls i Höör 2006 och nu ska bandet Tummel upprepa succén. – Vi har bokat Tygegården som är en bra lokal för ändamålet, säger Pär Moberg, saxofonist i gruppen. Varför det blev Ystad beror på flera saker, enligt Pär Moberg, men främst för att man har många kontakter i området och för att sångaren i bandet har sitt ursprung i staden. Det förra lägret lockade mycket blandade deltagare, något som Pär Moberg hoppas upprepar sig. – Vi hade en stor grupp unga, 15-23-åringar och en mindre grupp äldre och den blandningen fungerade väldigt bra. Kursen är öppen för alla instrument och även sång och kommer att pågå under en helg i december. Lägret avslutas med en konsert. – Vi hoppas kunna hålla den i Ystads teaters lokal, men vi har ännu inte fått besked, säger Pär Moberg. Lägret finansieras med pengar från olika stiftelser och bandet har också sökt stöd från kulturförvaltningen i Ystad. – Vi har ännu inte fått något besked från dem, säger Pär Moberg.

– Det skulle självklart vara jättekul om de väljer att stödja det här och kanske också hjälpa oss med kontakter när det gäller lokala sponsorer.

Dagens fråga

Efter terrordåden: Är du rädd för folksamlingar?

Loading ... Loading ...

Webbkryss

×