bandet Tummel håller i ett musikläger i december i år. Foto: Pressbild

Klezmermusik och balkanpop till Tygegården

Det första musiklägret hölls i Höör 2006 och nu ska bandet Tummel upprepa succén. – Vi har bokat Tygegården som är en bra lokal för ändamålet, säger Pär Moberg, saxofonist i gruppen. Varför det blev Ystad beror på flera saker, enligt Pär Moberg, men främst för att man har många kontakter i området och för att sångaren i bandet har sitt ursprung i staden. Det förra lägret lockade mycket blandade deltagare, något som Pär Moberg hoppas upprepar sig. – Vi hade en stor grupp unga, 15-23-åringar och en mindre grupp äldre och den blandningen fungerade väldigt bra. Kursen är öppen för alla instrument och även sång och kommer att pågå under en helg i december. Lägret avslutas med en konsert. – Vi hoppas kunna hålla den i Ystads teaters lokal, men vi har ännu inte fått besked, säger Pär Moberg. Lägret finansieras med pengar från olika stiftelser och bandet har också sökt stöd från kulturförvaltningen i Ystad. – Vi har ännu inte fått något besked från dem, säger Pär Moberg.

– Det skulle självklart vara jättekul om de väljer att stödja det här och kanske också hjälpa oss med kontakter när det gäller lokala sponsorer.

Dagens fråga

Brukar du titta på tv på nätet?

Loading ... Loading ...

Webbkryss

×